Нотаріуси та держреєстрація: зафіксовано перші випадки зловживань

Черкаські податківці для уникнення рейдерських схем попереджають керівників підприємств та приватних підприємців про можливі випадки зловживань при внесенні змін у реєстраційні дані, а також використання змінених норм Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань" для різного роду шахрайства.

Як стало відомо, київський приватний нотаріус вніс до Єдиного державного реєстру інформацію про зміну засновників та адреси товариства Черкаської області без відома засновників і посадових осіб товариства. Про вчинені незаконні дії платник дізнався від працівників районної державної податкової інспекції, які поцікавились про причини переходу крупного платника району на облік в інспекцію іншої області. Після звернення товариства до місцевого управління юстиції, достовірна інформація про підприємство була поновлена у відповідному реєстрі та облікові дані приведені у відповідність.

Податківці просять бути пильними та з розумінням ставитись до звернень державних податкових інспекцій з проханням підтвердити реєстраційні та облікові дані юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Відповідний лист про це ГУДФС у Черкаській області надіслала членам Громадської ради при ДФСУ.

Нагадаємо, з 1 січня діє оновлена редакція Закону про держреєстрацію, якою, зокрема, нотаріусам та банкам передано функції державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

Всеукраїнська мережа ЛІГА:ЗАКОН
www.ligazakon.ua